Mekana italijanska pogača s maslinama i lukom.
Sastojci:
Za tijesto:
– 500 g bijelog brašna
– kockica svježeg kvasca
– 320 ml vode
– 2 žličice šećera
– 1 žličica soli
– 4 žlice maslinovog ulja
Za nadjev:
– 4 čena češnjaka
– 1 manja glavica luka
– suhi ružmarin
– 5 žlica maslinovog ulja
– krupna morska sol
– 10 crnih maslina bez koštice
Priprema:
Uzeti pola čaše od pripremljene vode i zagrijati, pa razmutiti kvasac. U posudu staviti brašno, dodati šećer, sol, kvasac, ostatak vode i ulje.
Umijesiti testo i ostaviti ga na toplom oko 45 minuta, da se digne.
Na pleh staviti papir za pečenje. Staviti tijesto na pleh, umašćenim rukama ga razvući i ostaviti da se diže još 20 minuta.
Za to vrijeme nasjeckati masline i narezati luk. Izgnječiti češnjak, dodati ga u posudu maslnovim uljem i u to dodati i ružmarin.
U tijesto utisnuti masline i luk, a onda sve premazati smjesom od ulja, češnjaka i ružmarina.
Posuti krupnom morskom solju.
Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 15 do 20 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.