Recept: Focaccia s maslinama i lukom

Cooking 06. lis 202008:30 > 08:31
Shutterstock

Mekana italijanska pogača s maslinama i lukom.

Sastojci:

Za tijesto:

– 500 g bijelog brašna

– kockica svježeg kvasca

– 320 ml vode

– 2 žličice šećera

– 1 žličica soli

– 4 žlice maslinovog ulja

Za nadjev:

– 4 čena češnjaka

– 1 manja glavica luka

– suhi ružmarin

– 5 žlica maslinovog ulja

– krupna morska sol

– 10 crnih maslina bez koštice

Priprema:

Uzeti pola čaše od pripremljene vode i zagrijati, pa razmutiti kvasac. U posudu staviti brašno, dodati šećer, sol, kvasac, ostatak vode i ulje.

Umijesiti testo i ostaviti ga na toplom oko 45 minuta, da se digne. 

Na pleh staviti papir za pečenje. Staviti tijesto na pleh, umašćenim rukama ga razvući i ostaviti da se diže još 20 minuta.  

Za to vrijeme nasjeckati masline i narezati luk. Izgnječiti češnjak, dodati ga u posudu maslnovim uljem i u to dodati i ružmarin.  

U tijesto utisnuti masline i luk, a onda sve premazati smjesom od ulja, češnjaka i ružmarina.

Posuti krupnom morskom solju.  

Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 15 do 20 minuta na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.