
Mekana italijanska pogača s maslinama i lukom.
Sastojci:
Za tijesto:
- 500 g bijelog brašna
- kockica svježeg kvasca
- 320 ml vode
- 2 žličice šećera
- 1 žličica soli
- 4 žlice maslinovog ulja
Za nadjev:
- 4 čena češnjaka
- 1 manja glavica luka
- suhi ružmarin
- 5 žlica maslinovog ulja
- krupna morska sol
- 10 crnih maslina bez koštice
Priprema:
Uzeti pola čaše od pripremljene vode i zagrijati, pa razmutiti kvasac. U posudu staviti brašno, dodati šećer, sol, kvasac, ostatak vode i ulje.
Umijesiti testo i ostaviti ga na toplom oko 45 minuta, da se digne.
Na pleh staviti papir za pečenje. Staviti tijesto na pleh, umašćenim rukama ga razvući i ostaviti da se diže još 20 minuta.
Za to vrijeme nasjeckati masline i narezati luk. Izgnječiti češnjak, dodati ga u posudu maslnovim uljem i u to dodati i ružmarin.
U tijesto utisnuti masline i luk, a onda sve premazati smjesom od ulja, češnjaka i ružmarina.
Posuti krupnom morskom solju.
Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 15 do 20 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare