Oglas

Recept: Štrudla s jabukama i suhim grožđicama

author
Aleksandra Godfroid
25. lis. 2020. 17:00
>
17:18
shutterstock_45205387
Shutterstock | Shutterstock

Voćna savijača u kombinaciji sa sladoledom od vanilije.

Oglas

Sastojci:

- 1 pakiranje kora za savijaču

- 1 kg kiselijih jabuka

- 100 g šećera

- 50 g maslaca

- 150 g suhih grožđica

- cimet

- rum

- sladoled od vanilije

Priprema:

Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine jedan centimetar. 

Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje prethodno namočili u rum ili mlijeko.

Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćeni lim.

Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.  

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Pustite da se malo ohladi, pa narežite na šnite.

Na kraju pospite šećerom u prahu i poslužite sa sladoledom od vanilije.

Dobar tek!  

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama