Recepti: Lazanje s tikvicama i tri vrste sira

Cooking 26. lis 202012:47 > 13:04
Shutterstock

Lazanje koje mogu jesti i vegeterijanci.

Sastojci:   

– 600 g tikvica

– 50 g maslaca

– 1 žličica suhog biljnog začina

– 1 žličica bijelog papra

– 12 listova lazanja

– 100 g gorgonzole

– 50 g mozzarelle

– 15 g parmezana

– sol

Za nadjev:

Bešamel:

– 50 g maslaca

– 50 g pšeničnog oštrog brašna

– 1 l mlijeka

– 1 žličica suhog biljnog začina

– 1 žličica bijelog papra

– sol

Priprema:

Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke listiće.

Propržite ih na maslacu, pospite suhim biljnim začinom, popaprite i sklonite sa štednjaka.

Lazanje prokuhajte u posoljenoj vodi, oko tri minute, u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne slijepe.

Za bešamel na maslacu lagano propržite  brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte suhi biljni začin, popaprite i po potrebi posolite.

Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamela, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, ribanu mozzarellu i natrganu gorgonzolu.

Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, ribani sir i parmezan.

Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.