Recept: Svinjski medaljoni u sosu od limuna i vrhnja

Cooking 31. lis 202011:44 > 12:06
Shutterstock

Odlično se slažu sa krompir pireom ili tjesteninom.

Sastojci:

– 600 g svinjskog filea

– 50 ml ulja

– 1 limun

– sol, papar

– 10 g brašna

– 100 ml bijelog vina

– 150 ml vrhnja za kuhanje

– 20 g maslaca

– peršin

– 1 žlica suhog biljnog začina

Priprema:

Meso narežite na 12 manjih odrezaka. Malo ih istucite čekićem za meso, natrljajte suhim biljnim začinom i solju, pa sve poprskajte jednim dijelom limunovog soka.

Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje.

Nakon toga ih pospite brašnom i pržite u zagrijanoj tavi, i to s pobrašnjenom stranom prema dolje.

Kada odresci poprime s obje strane lijepu svjetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju.

Pred kraj umiješajte vrhnje, ostatak limunovog soka, popaprite i dodajte još suhog biljnog začina.

Sve zajedno malo prokuhajte, a pred kraj dodajte maslac.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.