Za ljubitelje malih čokoladnih zalogaja.
Sastojci:
– 80 ml ruma
– 100 g suhih šljiva
– 1 žličica ribane narančine kore
– 200 g čokolade za kuhanje
– 75 g maslaca
– 240 g keksa
– 80 g prepečenih lješnjaka
Za glazuru:
– 50 g maslaca
– 100 g čokolade za kuhanje
– 50 g tamne čokolade
Priprema:
Čokoladu i maslac zajedno stavite u posudu i na pari otopite. U električnoj sjeckalici usitnite kekse i lješnjake.
Dodajte šljive s rumom, otopljenu čokoladu i još malo izmiješajte.
Smjesu stavite u frižider na 30 minuta, izvadite je i od nje napravite 30 kuglica.
Pripremite glazuru tako što ćete maslac rastopiti na laganoj vatri i neprestano miješati dok ne postane pjenasto.
Sklonite sa štednjaka, dodajte čokoladu natrganu na komadiće, poklopite i pustite da odstoji dvije do tri minute.
Dobivenu glazuru prelijte preko kuglica. Možete ih posuti sjeckanim lješnjacima ili orasima.
Čokoladne kuglice stavite u frižider do posluživanja.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.