Recept: Piletina u umaku od curryja

Cooking 05. pro 202012:48 > 13:05
Shutterstock

Piletina u umaku od voća i curryja.

Sastojci:

– 600 g pilećih fileta

– 1 žlica suhog biljnog začina

Umak od curryja:

– 50 g maslaca

– 1 jabuka

– 1 manja banana

– 1 žlica limunova soka

– 1 žlica izribane kore limuna

– 50 g kokosova brašna

– 250 ml mlijeka

– 50 g crnog luka

– 2 češnja bijelog luka

– 100 ml umaka od rajčice

-1 čajna žlica gustina

– 2 čajne žlica curry praška

– 1 čajna žlica čilija

– 1 žlica suhog biljnog začina

Priprema:

Piletinu izrežite na kocke, pospite suhim biljnim začinom i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Mlijeko i kokosovo brašno pomiješajte i ostavite neka odstoji.

Jabuke i bananu ogulite i izribajte. Dodajte limunovu koru, pa voće pokapajte limunovim sokom.

Na maslacu kratko dinstajte nasjeckani crni i bijeli luk. Dodajte suhi biljni začin, curry, čili, umak od rajčice i malo vode.

Nastavite dinstati, pa dodajte mlijeko s kokosom, a zatim naribane jabuke i bananu.

Kuhajte oko 20 minuta, dok ne dobijete željenu gustoću, a zatim propasirajte.

Vratite umak u lonac, dodajte piletinu i kuhajte oko 15 minuta.

Na kraju dodajte gustin razmućen s malo vode i kratko prokuhajte.

Poslužite s kuhanom rižom i sjeckanim peršinom.

Dobar tek

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.