Aromatični krekeri za svaku priliku.
Sastojci:
– 100 g brašna
– 100 g krem sira ili rikote
– 40 g maslaca
– 2 žlice naribanog parmezana
– 1 žumanjak
– 1/2 vrećice šafrana
– sol, papar
Priprema:
U posudu uspite brašno, dodajte svježi sir, naribani parmezan, maslac sobne temperature, žumanjak, šafran otopljen u malo mlake vode, sol i papar.
Izmiješajte sve brzo da dobijete glatko tijesto. Omotajte ga u prozirnu foliju i ostavite najmanje 30 minuta u frižideru.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Razvaljajte tijesto na pet milimetara debljine na pobrašnjenoj podlozi ili između dva lista papira za pečenje.
Izrežite ga na oblike po želji (kalupima ) i malo ih izbockajte vilicom.
Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 12 minuta dok ne poprime zlatnu boju..
Ostavite ih da se ohlade prije posluživanja.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.