Recept: Krekeri sa sirom i šafranom

Cooking 16. pro 202021:37 > 22:14
Shutterstock

Aromatični krekeri za svaku priliku.

Sastojci:

– 100 g brašna

– 100 g krem sira ili rikote

– 40 g maslaca

– 2 žlice naribanog parmezana

– 1 žumanjak

– 1/2 vrećice šafrana

– sol, papar

Priprema:

U posudu uspite brašno, dodajte svježi sir, naribani parmezan, maslac sobne temperature, žumanjak, šafran otopljen u malo mlake vode, sol i papar.

Izmiješajte sve brzo da dobijete glatko tijesto. Omotajte ga u prozirnu foliju i ostavite najmanje 30 minuta u frižideru.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Razvaljajte tijesto na pet milimetara debljine na pobrašnjenoj podlozi ili između dva lista papira za pečenje.

Izrežite ga na oblike po želji (kalupima ) i malo ih izbockajte vilicom.

Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 12 minuta dok ne poprime zlatnu boju..

Ostavite ih da se ohlade prije posluživanja.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.