
Miris i okus koji se ne zaboravlja.
Sastojci:
- 300 g brašna (pola glatko, pola integralno)
- 100 g maslaca
- 2 kašike meda
- 1 jaje
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica čokolade u prahu
- 1 žlica začina u prahu: klinčić, muškatni oraščić, đumbir
- izribana korica limuna ili naranče
Priprema:
Pomiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
Dodajte čokoladu u prahu, sol, šećer, vanilin šećer i sve začine.
Suhoj smjesi dodati malo omekšali maslac, med i izribanu koricu limuna ili naranče.
Dlanovima istrljajte sve u mrvičastu smjesu, nek bude ravnomjerno, bez većih i manjih mrvica.
Dodati jaje i sve dobro sjediniti u mekano tijesto koje se više ne lijepi za dlanove.
Zamotajte smjesu u plastičnu foliju i stavite u frižider na par sati.
Tijesto izvaditi iz frižidera, pola sata ga ostavite da malo smekša, pa ga razviti valjkom i kalupima po želji vadite keksiće i slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
Keksiće peći na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.
Možete ih ukrasiti po želji.
Stavljajte ih u kutiju za kekse tek kada se ohlade.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare