Miris i okus koji se ne zaboravlja.
Sastojci:
– 300 g brašna (pola glatko, pola integralno)
– 100 g maslaca
– 2 kašike meda
– 1 jaje
– 5 kašika šećera
– 1 vanilin šećer
– prstohvat soli
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 1 žličica cimeta
– 1 žlica čokolade u prahu
– 1 žlica začina u prahu: klinčić, muškatni oraščić, đumbir
– izribana korica limuna ili naranče
Priprema:
Pomiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
Dodajte čokoladu u prahu, sol, šećer, vanilin šećer i sve začine.
Suhoj smjesi dodati malo omekšali maslac, med i izribanu koricu limuna ili naranče.
Dlanovima istrljajte sve u mrvičastu smjesu, nek bude ravnomjerno, bez većih i manjih mrvica.
Dodati jaje i sve dobro sjediniti u mekano tijesto koje se više ne lijepi za dlanove.
Zamotajte smjesu u plastičnu foliju i stavite u frižider na par sati.
Tijesto izvaditi iz frižidera, pola sata ga ostavite da malo smekša, pa ga razviti valjkom i kalupima po želji vadite keksiće i slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
Keksiće peći na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.
Možete ih ukrasiti po želji.
Stavljajte ih u kutiju za kekse tek kada se ohlade.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.