Voćni kolač za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 200 g brašna
– 4 žlice vode
– 150 g maslaca
– malo soli
Za nadjev:
– 6 komada krušaka
– 1 limun
– 2 jaja
– 6 žlica šećera
– 2 žlice kiselog vrhnja
– 100 g mljevenih lješnjaka
– 5 žlica vode
Priprema:
Od brašna, 4 žlice vode i rastopljenog maslaca i malo soli zamijesiti glatko tijesto.
Na dno okruglog kalupa koji ste obložili papirom za pečenje razvući tijesto do ruba.
Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i peći oko 10 minuta.
Kruške oguliti, prepoloviti i očistiti od sjemenki, pa ih poprskati sokom od limuna da ne promijene boju.
Umutiti jaja s tri žlice šećera, dodati vrhnje i mljeveni lješnjak, pa dobro promiješati.
Kalup s polupečenim tijestom izvaditi iz pećnice i na to tijesto izliti smjesu od jaja, a preko poredati kruške.
Vratiti u pećnicu i peći još oko 30 minuta ili koliko vam treba da se kolač lijepo ispeče.
Kad se kolač ispeče napraviti sirup.
Staviti pet žlica vode i tri žlice šećera, pa pustiti da kuha pet minuta.
Pečen kolač kada se ohladi preliti sirupom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.