Najlakši recept za omiljene fritule

Cooking 26. stu 202210:48 0 komentara
Sandra Simunovic/PIXSELL

U smislu gastronomskih užitaka, za mnoge su upravo fritule jedan od simbola zimskog i adventskog razdoblja. Za uživanje u ovoj poslastici ne trebaju vam adventski štandovi, nego nekoliko uobičajenih sastojaka koje možda već imate u kuhinji i malo vremena.

Ovo je najlakši recept za brze i jednostavne fritule.

Sastojci:

25 dag mekog brašna

1 veliko jaje

1 jabuka

180 g jogurta (tekućeg ili čvrstog)

2 žlice šećera

1 žlica rakije

1 žlica ruma

2 žličice praška za pecivo

prstohvat soli

1 litra ulja ili masti (za prženje)

Priprema:

U jednoj posudi pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte sitno naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo te ih potom dodajte u prvu smjesu.

Stavite ulje ili mast u dublju zdjelu za prženje. Zapamtite da fritule ne smiju dodirivati dno zdjele, nego moraju plivati u masnoći, pa regulirajte količinu ulja imajući to na umu.

Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Ako je ulje previše vruće, fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te se neće napuhnuti.

Žličicom zagrabite malo smjese i uz pomoć druge žličice polagano je spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetite da se ne okreću, lagano ih sami okrenite vilicom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!