Tradicionalno makedonsko jelo.
Sastojci:
500 gr graha
2 mrkve
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
brašno 20gr
ulje
slatka mljevena paprika 20gr
Lovorov list
suhi začin
metvica
sol
peršin
papar
kobasica 250g
slanina dimljena 250g
Priprema:
Grah potopite u vodu i stavite da prokuha, pa ga ostavite da odstoji par sati. Zatim prospite tu vodu, nalijte drugu, stavite lovorov list i ostavite da se kuha. Kada je kuhan otprilike dopola stavite mrkvu nasjeckanu na kolutove. U posebnu tavu stavite nasjeckani crveni luk da se prži. Kada dobije zlatnu boju dodajte češnjak sitno nasjeckan, kobasicu i slaninu narezanu na kockice i slatku mljevenu papriku. Sve to dinstamo s malo vode 10 minuta. Kad je gotovo sve, pomiješajte s kuhanim grahom, dodajte listove svježe metvice i svježi peršin i prebacite u zemljanu posudu ili vatrostalnu zdjelu i stavite oko 15 minuta u pećnicu na 200 stupnjeva da se zapeče, piše praktičnažena.tv.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare