Brownie u kombinaciji s finom kremom od mascarponea.
Sastojci:
Brownie smjesa:
– 180 g maslaca
– 180 g šećera
– 50 g kakaa
– 120 g brašna
– 1 vanilin šećer
– 3 jaja
– 100 g čokolade
Krema:
– 250 g mascarpone sira
– 1 vrećica šlag fiksa
– 125 ml mlijeka
– 1 vanilin šećer
Dekoracija:
– Otopljena čokolada (oko 70 g) ili voće po izboru.
Priprema:
Za brownie smjesu prvo otopiti maslac s čokoladom, ostaviti na stranu oko pet minuta dok ne pripremite kalup u kojem ćete peći kolač. Kalup obložite papirom za pečenje.
Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.
Smjesi dodati jaja i sve ostale sastojke, pa žicom dobro izmješati toliko da se sve fino sjedini.
Uliti u kalup i peći 25 minuta, a onda isključiti pećnicu i ostaviti još 10 minuta. Izvaditi kolač i pustiti da se ohladi.
Pripremiti kremu: mascarpone sjediniti sa vanilin šećerom.
Šlag fiks i mlijeko umutiti, pa dodati mascarpone siru i kratko izmješati. Staviti u hladnjak da se stegne, pa vaditi kugle, kao one od sladoleda.
Kolač narezati na kocke, staviti na svaku kocku kuglu od sira i dekorirati po želji, otopljenom čokoladom ili voćem.
U slast!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!