Recept: Francuski krumpir

Cooking 15. pro 202107:11 0 komentara
Shutterstock

Ručak za cijelu obitelj.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– oko 2 kg kuhanog krumpira

– 4 dl kiselog vrhnja

– 2 mliječna namaza

– vrlo malo ulja

– 1 jaje

– 30 g tanko rezane kuhane šunke

– 150 g mesnate slanine

– 6 tvrdo kuhanih jaja narezanih na kolutiće

– malo nasjeckanog crvenog luka

– sol, papar

– nasjeckani peršin

Priprema:

Krumpir skuhati i izrezati na kolutove, začiniti i slagati ostale sastojke, a odozgo samo preliti kiselim vrhnjem.

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

Umiješati kiselo vrhnje, mliječni namaz, malo ulja i jaje, začinite solju, paprom i peršinom i u to lagano umiješajte krumpir.

Posudu namažite maslacem.

Slagati red krumpira, red šunke, red jaja, red narezane slanine. Završiti krumpirom i nasjeckanim lukom i pecite 15 do 20 minuta.

Na kraju, po želji, posuti sjeckanom slaninom, ali pred kraj pečenja, da ne zagori.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!