Ručak za cijelu obitelj.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– oko 2 kg kuhanog krumpira
– 4 dl kiselog vrhnja
– 2 mliječna namaza
– vrlo malo ulja
– 1 jaje
– 30 g tanko rezane kuhane šunke
– 150 g mesnate slanine
– 6 tvrdo kuhanih jaja narezanih na kolutiće
– malo nasjeckanog crvenog luka
– sol, papar
– nasjeckani peršin
Priprema:
Krumpir skuhati i izrezati na kolutove, začiniti i slagati ostale sastojke, a odozgo samo preliti kiselim vrhnjem.
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Umiješati kiselo vrhnje, mliječni namaz, malo ulja i jaje, začinite solju, paprom i peršinom i u to lagano umiješajte krumpir.
Posudu namažite maslacem.
Slagati red krumpira, red šunke, red jaja, red narezane slanine. Završiti krumpirom i nasjeckanim lukom i pecite 15 do 20 minuta.
Na kraju, po želji, posuti sjeckanom slaninom, ali pred kraj pečenja, da ne zagori.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!