Oglas

Recept: Janjetina s datuljama i bademima

author
Coolinarika
12. sij. 2022. 07:54
Tagine,Lamb,Simmered,In,Spices,,With,Dates,And,Almonds,,Salad
Shutterstock | Shutterstock

Marokansko jelo i na vašem stolu.

Oglas

Sastojci:

– 3 žlice maslinovog ulja

– 2 glavice crvenog luka

- 1,5 žličica kurkume

- 1 žličica đumbira

- 2 žličica cimeta

- 1 kg janjetine

- 250 g suhih datulja

- 1 žlica meda

i još...

- 1 žlica maslinovog ulja

- malo maslaca

- 3 žlice blanširanih badema

- malo soli

- malo papra

- 300 g kus-kusa

Priprema:

U posudi na ulju izdinstajte luk dok ne bude zlatnožut.

U šalici pomiješajte kurkumu, đumbir i cimet, pa ovu smjesu začina dodajte u posudu i promiješajte.

Stavite meso u posudu, pa dobro promiješajte da začini prekriju meso.

U posudu ulijte vode tek toliko da prekrije meso, pa pustite da proključa.

Kada proključa, smanjiti temperaturu, poklopiti poklopcem i ostavite da se krčka na umjerenoj temperaturi oko 90 minuta.

Datulje narezati na četvrtine. Dodajte datulje i med u posudu s mesom i promiješajte. Poklopite i kuhajte još 30 minuta.

Začinite solju i paprom.

U tavi na maslinovom ulju (1 žlica) kratko propržite blanširane bademe dok ne budu zlatnosmeđi.

Pospite propržene bademe po janjetini.

Skuhajte kuskus po uputstvima s pakiranja i poslužite uz janjetinu s datuljama i bademima.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama