
Marokansko jelo i na vašem stolu.
Sastojci:
– 3 žlice maslinovog ulja
– 2 glavice crvenog luka
- 1,5 žličica kurkume
- 1 žličica đumbira
- 2 žličica cimeta
- 1 kg janjetine
- 250 g suhih datulja
- 1 žlica meda
i još...
- 1 žlica maslinovog ulja
- malo maslaca
- 3 žlice blanširanih badema
- malo soli
- malo papra
- 300 g kus-kusa
Priprema:
U posudi na ulju izdinstajte luk dok ne bude zlatnožut.
U šalici pomiješajte kurkumu, đumbir i cimet, pa ovu smjesu začina dodajte u posudu i promiješajte.
Stavite meso u posudu, pa dobro promiješajte da začini prekriju meso.
U posudu ulijte vode tek toliko da prekrije meso, pa pustite da proključa.
Kada proključa, smanjiti temperaturu, poklopiti poklopcem i ostavite da se krčka na umjerenoj temperaturi oko 90 minuta.
Datulje narezati na četvrtine. Dodajte datulje i med u posudu s mesom i promiješajte. Poklopite i kuhajte još 30 minuta.
Začinite solju i paprom.
U tavi na maslinovom ulju (1 žlica) kratko propržite blanširane bademe dok ne budu zlatnosmeđi.
Pospite propržene bademe po janjetini.
Skuhajte kuskus po uputstvima s pakiranja i poslužite uz janjetinu s datuljama i bademima.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare