Marokansko jelo i na vašem stolu.
Sastojci:
– 3 žlice maslinovog ulja
– 2 glavice crvenog luka
– 1,5 žličica kurkume
– 1 žličica đumbira
– 2 žličica cimeta
– 1 kg janjetine
– 250 g suhih datulja
– 1 žlica meda
i još…
– 1 žlica maslinovog ulja
– malo maslaca
– 3 žlice blanširanih badema
– malo soli
– malo papra
– 300 g kus-kusa
Priprema:
U posudi na ulju izdinstajte luk dok ne bude zlatnožut.
U šalici pomiješajte kurkumu, đumbir i cimet, pa ovu smjesu začina dodajte u posudu i promiješajte.
Stavite meso u posudu, pa dobro promiješajte da začini prekriju meso.
U posudu ulijte vode tek toliko da prekrije meso, pa pustite da proključa.
Kada proključa, smanjiti temperaturu, poklopiti poklopcem i ostavite da se krčka na umjerenoj temperaturi oko 90 minuta.
Datulje narezati na četvrtine. Dodajte datulje i med u posudu s mesom i promiješajte. Poklopite i kuhajte još 30 minuta.
Začinite solju i paprom.
U tavi na maslinovom ulju (1 žlica) kratko propržite blanširane bademe dok ne budu zlatnosmeđi.
Pospite propržene bademe po janjetini.
Skuhajte kuskus po uputstvima s pakiranja i poslužite uz janjetinu s datuljama i bademima.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!