Keksići s makom punjeni marmeladom.
Sastojci:
– 350 g brašna
– 1 vanilin šećer
– 150 g maslaca
– 2 jaja
– 1 žličica praška za pecivo
– malo soli
– 120 g šećera
– 50 g mljevenog maka
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Brašno pomiješati sa svim suhim sastojcima, maslac bi trebao biti sobne temperature.
Dodati jaja i sve ostalo i dobro umijesiti da se fino sjedini.
Zaviti u foliju i ostaviti 30 minuta na hladno.
Pripremiti dva pleha obložena papirom za pečenje i kalupe po želji. Tijesto uzimati pomalo, razvijati tijesto na debljinu od pet milimetara i vaditi kalupom oblike po želji.
Keksiće stavljati na pleh i peći 10 do 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Ohlađene premazivati marmeladom po ukusu, spajati po dva, posuti šećerom u prahu ili ih ukrasiti po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!