
Kremasta juha od gljiva s kockicama prepečenog kruha.
Sastojci:
– 500 g bukovača
– 1 glavica luka
- 1/2 l povrtnog temeljca
- 1 češanj češnjaka
- malo nasjeckanog peršina
- sol, papar
- kockice kruha
- po potrebi 100 ml mlijeka ili kiselog vrhnja
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Bukovače očistite i nasjeckajte.
Luk narežite na sitno i prepržite.
Dodajte bukovače i dinstajte oko 10 minuta. Pred kraj dodajte nasjeckani češnjak.
Zalijte juhom, malo posolite i popaprite i ostavite da se kuha oko 15 minuta.
Peršin nasjeckajte na sitno, a komadiće kruha prepecite na suhoj tavi dok ne dobiju žućkastu boju.
Za krem juhu bukovače izmiksajte u blenderu ili sa štapnim mikserom. Ako vam je pregusto dodajte mlijeko ili kiselo vrhnje.
Na kraju juhu pospite peršinom i dodajte komadiće prepečenog kruha.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare