Recept: Krem juha od leće

Cooking 19. tra 202208:33 0 komentara
Shutterstock

Ideja za lagani ručak.

Sastojci (za 4 osobe):

– 1 velika šalica crvene leće

– 3 velike žlice bulgura

– 1 štapić celera

– 1 češanj češnjaka

– 1 žličica slatke crvene paprike

– 200 ml pasirane rajčice

– 1 mala čili papričica

– sol, papar

– limun

– suha menta

Priprema:

U kipuću vodu ubaciti šalicu leće, jedan češanj češnjaka prerezan na pola, jedan štapić celera narezan na 4,5 komada, 1 malu čili papričicu, pokapajte maslinovim uljem i začinite krupnom morskom soli.

Nakon 15 minuta dodajte tri velike žlice bulgura i 1 žličicu slatke crvene paprike, nalijte vrućom vodom ili povrtnim temeljcem, te nastavite kuhati još 30 minuta. Deset minuta prije kraja kuhanja dodajte 200 ml pasirane rajčice.

Kad je kuhano, skinuti s vatre, izvaditi čili papričicu, a sve ostalo dobro izmiksati štapnim mikserom – budući da je smjesa gusta, podliti s još vruće vode ili temeljca do željene gustine.

Juhu servirati u tanjure ili zdjelice, pokapati maslinovim uljem i posipati sušenom mentom, te poslužiti uz krišku svježeg limuna koji se iscjedi u juhu tik prije jela.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!