Oglas

Recept: Kruh sa šunkom i kuhanim jajima

author
Coolinarika
19. tra. 2022. 08:22
shutterstock_1424718779-750x501
ahutterstock | ahutterstock

Ako vam je ostalo šunke i jaja, ovo je idealan recept.

Oglas

Sastojci za tijesto:


500 grama oštrog brašna

1 svježi kvasac

1 čajna žličica šećera

1 čajna žličica soli

300-330 ml tople vode

Sastojci za nadjev:


100 grama šunke

100 grama suhog vrata

100 grama naribanog edamera

4 kuhana jaja

Priprema:


Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom desetak minuta. Preostalo brašno promiješajte sa soli, dodajte kvasac koji je narastao pa zamijesite tijesto. Zamješeno tijesto ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Kada tijesto naraste premijesite ga i izvaljajte. Na tijesto rasporedite suhi vrat, šunku i sir. Jaja stavite uz rub tijesta i umotajte roladu.

Prije stavljanja u pećnicu kruh treba stajati 20 minuta. Peći u već zagrijanoj pećnici na 180-200 stupnjeva i to oko 60 minuta.

Kruh poslužite dok je topao uz mladi luk.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama