Talijanski specijalitet i na vašem stolu.
Sastojci:
– 600 g tikvica
– 50 g maslaca
– 1 žličica suhog biljnog začina
– bijeli papar
– 12 listova lazanja
– sol
– 100 g gorgonzole
– 50 g mozzarelle
– 15 g parmezana
Bešamel:
– 50 g maslaca
– 50 g brašna
– 1 l mlijeka
– 1 žličica suhog biljnog začina
– bijeli papar
– sol
Priprema:
Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke listove. Prepecite ih na maslacu, pospite suhim biljnim začinom i popaprite, pa skinite sa štednjaka.
Lazanje par minuta prokuhajte u posoljenoj vodi u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne bi slijepili.
Za bešamel, na maslacu lagano prepecite brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte suhi biljni začin, papar i po potrebi posolite.
Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamela, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, ribanu mozzarellu i iskidanu gorgonzolu.
Zatim stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan.
Pecite oko 25 minuta u u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!