Lazanje s povrćem i dvije vrste sira uvijek su dobar prijedlog za ručak.
Sastojci:
– pakiranje lazanja
– 1 crveni luk
– 4 češnja češnjaka
– 2 jaja
– 250-300 g špinata
– 400 g ricotta sira
– 200 g mozzarelle
Umak:
– malo umaka od rajčice
– malo maslinovog ulja
– sol, papar
Priprema:
Propržite crveni luk u tavi. Dinstajte dok ne omekša i porumeni, pa dodajte češnjak pa dinstajte još malo.
Ostavite sa strane da se malo ohladi.
U većoj posudi umutite jaja, dodajte ricottu, špinat, i 100 g mozzarelle. Posolite i popaprite.
Kada se mješavina dinstanog luka ohladila dodajte je mješavini sa špinatom. Sve dobro izmješajte.
U dubljoj posudi pomiješati umak od rajčice, malo maslinovog ulja i sol.
Umak od rajčice stavite na dno posude za pečenje, na to listove lazanja pa po njima mješavinu špinata i sira.
Ponovite tri puta sve i na kraju zalijte preostalim umakom od rajčice, te na to poslazite mozzarellu i posipajte parmezanom.
Pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Skinite foliju, pa vratite da se peče još 15 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!