Pečeni marinirani krumpir možete poslužiti s mesom, kao prilog.
Sastojci:
– 1 kg krumpira
– sok od dva limuna i jednaka količina ulja
– 1 žlica origana
– 3 češnja češnjaka
– sol, papar
Priprema:
U duboku posudu iscijediti sok od dva limuna, dodati isto toliko ulja, tri češnja češnjaka, sol i origano.
Sve dobro umutiti štapnim mikserom.
Dodati krupno izrezane komade limunove kore.
Krumpir oprati i oljuštiti, pa izrezati na kriške i dobro osušiti.
Staviti krumpir u plastičnu vrećicu, preliti smjesom od limuna i ostaviti da se marinira oko 30 minuta.
Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva.
Obložiti posudu za pečenje papirom za pečenje, pa lijepo rasporediti krumpir iz vrećice. Komade limunove kore ukloniti..
Peći oko 60 minuta. Na pola pečenja okrenuti krumpir da se formira lijepa korica sa svih strana.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!