Recept: Medenjaci

Cooking 19. pro 202108:16 0 komentara
Shutterstock

Poslastica za hladne dane, idealna uz čaj ili kavu.

Sastojci:

– 350 g pšeničnog brašna

– cijeli muškatni oraščić

– 3 žlice meda

– 1 žličica cimeta

– 100 g oraha ili badema

– 2 žlice ruma

– 2 jaja

– 200 g šećera

– 150 g maslaca

– 1/4 vrećice praška za pecivo

Za premazivanje:

– 1 bjelanjak

Priprema:

Prašak za pecivo ravnomjerno dodajte brašnu, pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvite.

Dodajte šećer, jaja, rum, mljevene orahe (bademe), cimet, med, ribani muškatni oraščić i sve dobro umijesite.

Tijesto mora najmanje sat vremena odstajati na hladnom mjestu, a zatim oblikujte veće valjke koje ćete izrezati na ravnomjerne komade veličine oraha.

Oblikujte kuglice, stavite ih na namašćeni pleh, malo pritisnite dlanom, premažite bjelanjkom i ukrasite polovicom badema ili oraha.

Pecite na temperaturi od 220 stupnjeva oko 15 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!