
Aromatičan i vrlo ukusan tart.
Sastojci:
Testo:
– 185 g brašna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica suhog kvasca
- 1 dl mlake vode
- malo soli
Nadev:
- 2 jaja
- 125 g sira
- 2 dl vrhnja
- 150 gr blanširanog i narezanog špinata
- 5 g maslaca
- 1 žlica pesto umaka
- masline
- sušene rajčice
- origano, ružmarin
- sol
Priprema:
Brašno prosijati, pa u njega dodati malo soli i suhi kvasac. Sve izmješati, pa dodati maslinovo ulje. Umijesiti meko tijesto postepeno dodavajući mlaku vodu.
Tijesto ostavite da miruje dok se priprema nadjev.
Umutiti jaja kao za kajganu. U to dodati izdrobljeni sir, tvrdi ili meki, po želji.
U to dodati vrhnje, pa špinat koji ste prethodno blanširali i sitno narezali. Važno je da ga dobro ocijedite od viška tekućine prije nego što ga sjedinite s masom.
U masu dodati i maslac koji ste narezali na sitne kockice, pesto i začine. Ukoliko vam sir nije slan, posoliti po ukusu.
Pripremiti okrugli pleh za tart. Dovoljno je da ga samo malo pospete brašnom. Tijesto rastanjite tanko u krug, tako da bude veće o promjera pleha.
Staviti tijesto unutra tako da višak ide po rubovima pleha. Bitno je da vam pleh bude skroz prekriven tijestom, da ne bi nadjev curio, jer će se u protivnom zalijepiti za tepsiju.
U pripremljeno tijesto staviti pripremljeni nadjev i preko rasporediti sušene rajčice i masline.
Tart peći na najnižem nivou pećnice na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Polužiti toplo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare