Mekani i veoma ukusni odresci od pilećeg mesa u umaku od limuna.
Sastojci:
– 600 g pilećeg bijelog mesa
– 50 ml ulja
– sok od jednog limuna
– sol, biber
– 10 g brašna
– 100 ml bijelog vina
– 150 ml vrhnja za kuhanje
– 20 g maslaca
– peršin
– 1 žlica suhog biljnog začina
Priprema:
Meso izrežite na odreske, natrljajte ih suhim biljnim začinom i solju, pa sve poprskajte limunovim sokom.
Tako pripremljene odreske ostavite da malo odstoje.
Nakon toga ih posipajte brašnom i pecite na zagrijanom ulju, i to s pobrašnjenom stranom prema dole.
Kada poprime lijepu svjetlosmeđu boju, zalijte ih vinom i malo prodinstajte.
Pred kraj umiješajte vrhnje za kuhanje, dodajte malo limunovog soka, pobiberite i dodajte još suhog biljnog začina.
Sve zajedno prokuhajte, a pred kraj u umak umiješajte maslac.
Odreske preliti sumakom, posuti peršinom i dekorirati kolutovima limuna prerezanima napola.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!