Oglas

Recept: Pastrva iz pećnice

author
Coolinarika
02. velj. 2021. 08:17
Shutterstock _riba, pastrva, pečena riba s povrćem
Shutterstock / Ilustracija | Shutterstock / Ilustracija

Riba s povrćem iz pećnice.

Oglas

Sastojci:

– 4 pastrve

– 1 glavica crvenog luka

– 1 glavica bijelog luka

– 1 manja mrkva

– peršin

– sol, papar

– ružmarin

– lovorov list

– limun

– maslinovo ulje

– malo bijelog vina

Priprema:

Pastrvu očistiti i posoliti.

Isjeckati sitno crveni luk na kockice, bijeli luk, naribati mrkvu na krupno, peršin isjeckati, sve to posoliti, dodati malo papra i ulja, pa izmiješati i napuniti pastrvu.

Nauljiti dobro pleh, pa složiti pastrve, preliti maslinovim uljem i bijelim vinom.

Dodati i malo ružmarina, lovorov list i peći na 200 stupnjeva dok ne porumene.

Tijekom pečenja povremeno ih prelijte masnoćom iz pleha.

Nacijediti preko pastvi limun i služite uz restani krumpir s blitvom ili uz rižu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama