Riba s povrćem iz pećnice.
Sastojci:
– 4 pastrve
– 1 glavica crvenog luka
– 1 glavica bijelog luka
– 1 manja mrkva
– peršin
– sol, papar
– ružmarin
– lovorov list
– limun
– maslinovo ulje
– malo bijelog vina
Priprema:
Pastrvu očistiti i posoliti.
Isjeckati sitno crveni luk na kockice, bijeli luk, naribati mrkvu na krupno, peršin isjeckati, sve to posoliti, dodati malo papra i ulja, pa izmiješati i napuniti pastrvu.
Nauljiti dobro pleh, pa složiti pastrve, preliti maslinovim uljem i bijelim vinom.
Dodati i malo ružmarina, lovorov list i peći na 200 stupnjeva dok ne porumene.
Tijekom pečenja povremeno ih prelijte masnoćom iz pleha.
Nacijediti preko pastvi limun i služite uz restani krumpir s blitvom ili uz rižu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!