
Šparoge iz pećnice možete poslužiti samostalno, ali i kao prilog uz ribu ili piletinu.
Sastojci:
– 500 g šparoga
– 5 žlica naribanog parmezana
- sol, papar
- maslinovo ulje
- češnjak u prahu, po želji
Priprema:
Odvojiti mekani od drvenastog dijela šparoge, oprati, pa kuhati par minuta u slanoj, kipućoj vodi.
Procijediti, pa staviti na kuhinjski ručnik da se osuše.
Posudu u kojoj ćete peći šparoge obložiti papirom za pečenje, pa papir premazati maslinovim uljem.
Poslagati šparoge u jednom sloju, posoliti, popapriti, dodati češnjak u prahu po želji i preliti maslinovim uljem.
Na kraju obilno posuti naribanim parmezanom. Peći 10 do 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Poslužiti tople ili hladne, samostalno ili kao prilog.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare