Oglas

Recept: Pikantna tunjevina s tjesteninom

author
Coolinarika
25. ožu. 2022. 16:34
tjestenina
Shutterstock | Shutterstock

Tjestenima s tunjevinom i ljutom papričicom, za ljubitelje pikantnih jela.

Oglas

Sastojci:

– 160 g tunjevine

– 200 g tjestenine

- 1 žica soli za khvanje tjestenine

- 1 luk

- 2 češnja češnjaka

- 1 žličica sjeckane ljute papričice

- sol, papar

- 1 žlica sjeckanog peršina

- 1 žličica limunovog soka

- maslinovo ulje

- naribani parmezan za posluživanje

Priprema:

Tjesteninu skuhati prema uputama s pakiranja. Odvojiti pola šalice vode od kuhanja tjestenine, a zatim ocijediti tjesteninu.

Za to vreme pripremiti umak.

U širokoj tavi na maslinovom ulju, na umjerenoj temperaturi propržiti nasjeckan luk i češnjak.

Kada luk postane staklast, dodati ocijeđenu tunjevinu, sjeckanu ljutu papričicu, limunov sok, sol i papar.

Miješati na štednjaku do dvaije minute gnječeći tunjevinu da se usitni. Dodati onoliko vode u kojoj se kuvala testenina, koliko je potrebno da se umak razrijedi.

Zatim dodati ocijeđenu tjesteninu i peršin, pa nastaviti miješanje da se sve lijepo sjedini.

Dekorirati peršinom, pa poslužiti toplo s naribanim parmezanom.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama