Recept: Pileće bijelo meso u umaku od vina

Cooking 30. ožu 202108:00 0 komentara
Izvor: Shutterstock

Sočno bijelo meso koje se jednostavno priprema.

Sastojci:

– 4 komada pilećeg bijelog mesa

– 50 g brašna

– sol, biber

Sos:

– 150 g maslaca

– 1 glavica crvenog luka

– bijeli luk

– 50 g graška

– 3 žlice soka od limuna

– sol, biber

–  bijelo vino

Priprema:

Pileće bijelo meso razrezati na pola i svaki komad stanjiti čekićem za meso. Pripremiti brašno i začine, uvaljati meso u smjesu i pržiti na srednje vrelom ulju oko tri minute ili dok meso ne porumeni.

Omotati u foliju da zadrži svježinu dok pripremate umak.

Za umak odvojiti 50 g maslaca i otopiti u posudi na umjerenoj temperaturi. Ispržiti isjeckani luk na maslacu, pa dodati bijeli luk.

Zatim dodati grašak, limunov sok i malo bijelog vina. Pustiti da se sve lagano dinsta dok višak ne ispari, oko pet minuta.

Smanjiti temperaturu na najmanje i dodati preostali maslac dok se sasvim ne otopi. Na kraju začiniti solju i biberom.

Meso možete poslužiti uz špagete i sezonsku salatu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!