Sočno bijelo meso koje se jednostavno priprema.
Sastojci:
– 4 komada pilećeg bijelog mesa
– 50 g brašna
– sol, biber
Sos:
– 150 g maslaca
– 1 glavica crvenog luka
– bijeli luk
– 50 g graška
– 3 žlice soka od limuna
– sol, biber
– bijelo vino
Priprema:
Pileće bijelo meso razrezati na pola i svaki komad stanjiti čekićem za meso. Pripremiti brašno i začine, uvaljati meso u smjesu i pržiti na srednje vrelom ulju oko tri minute ili dok meso ne porumeni.
Omotati u foliju da zadrži svježinu dok pripremate umak.
Za umak odvojiti 50 g maslaca i otopiti u posudi na umjerenoj temperaturi. Ispržiti isjeckani luk na maslacu, pa dodati bijeli luk.
Zatim dodati grašak, limunov sok i malo bijelog vina. Pustiti da se sve lagano dinsta dok višak ne ispari, oko pet minuta.
Smanjiti temperaturu na najmanje i dodati preostali maslac dok se sasvim ne otopi. Na kraju začiniti solju i biberom.
Meso možete poslužiti uz špagete i sezonsku salatu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!