Oglas

Recept: Piletina i povrće s parmezanom

author
N1 Beograd
31. svi. 2022. 08:23
Vegetable,Pan,,Chicken,Pan,,Thai,Curry,With,Fresh,Vegetables,And
Shutterstock | Shutterstock

Začinjeno povrće s piletinom i parmezanom.

Oglas

Sastojci:

– pileće bijelo meso

– manja brokula

- manji karfiol

- 4 mrkve

- 1 veći poriluk

- 4 čehurice češnjaka

- 2 žličica kurkume

- sol, papar

Priprema:

Propržiti bijelo pileće meso izrezano na kocke. Kada bude gotovo, ostaviti sa strane poklopljeno.

Izrezati karfiol i brokulu na cvjetove, poriluk i mrkvu izrezati na kolutove, a češnjak usitniti ili zgnječiti, po želji.

Prvo propržiti poriluk, kratko, pa dodati povrće i dinstati dok ne omekša, ali ne previše. Češnjak dodati pred kraj dinstanja.

Zatim povrću dodati proprženu piletinu, po potrebi malo vode, slo, papar i kurkumu. Još par minuta dinstati, pa skloniti sa štednjaka.

Servirati toplo posuto parmezanom.

Dobar tek

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama