
Začinjeno povrće s piletinom i parmezanom.
Sastojci:
– pileće bijelo meso
– manja brokula
- manji karfiol
- 4 mrkve
- 1 veći poriluk
- 4 čehurice češnjaka
- 2 žličica kurkume
- sol, papar
Priprema:
Propržiti bijelo pileće meso izrezano na kocke. Kada bude gotovo, ostaviti sa strane poklopljeno.
Izrezati karfiol i brokulu na cvjetove, poriluk i mrkvu izrezati na kolutove, a češnjak usitniti ili zgnječiti, po želji.
Prvo propržiti poriluk, kratko, pa dodati povrće i dinstati dok ne omekša, ali ne previše. Češnjak dodati pred kraj dinstanja.
Zatim povrću dodati proprženu piletinu, po potrebi malo vode, slo, papar i kurkumu. Još par minuta dinstati, pa skloniti sa štednjaka.
Servirati toplo posuto parmezanom.
Dobar tek
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare