Brokula s pilećim mesom, ručak koji se brzo priprema.
Sastojci:
– 2 pileća filea
– 1 žlica meda
– sol, papar
– 1/2 limuna
– 3 žlice maslinovog ulja
– 1 češanj češnjaka
– 300 g cvjetova brokule
– malo čilija
– 1 žlica preprženog sezama
Priprema:
Piletinu narežite na kockice i stavite u posudu.
Dodajte med, posolite, popaprite, polijte limunovim sokom i dodajte jednu žlicu maslinova ulja.
Promiješajte i ostavite da se marinira 10 do 20 minuta.
Brokulu stavite u posoljenu ključalu vodu i kratko kuhajte da ostane hrskav, a zatim ocijedite.
Ohladite ga pod mlazom hladne vode da sačuvate zelenu boju.
U većoj tavi dobro zagrijte dvije žlice maslinova ulja i stavite piletinu. Prepecite je do zlatne boje, povremeno miješajući.
Na kraju dodajte izgnječeni češnjak i brokulu i malo prodinstajte.
Jelo pospite čilijem, po želji
Zatim pospite sezamom i poslužite toplo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!