Recept: Piletina s brokulom i sezamom

Cooking 09. ožu 202211:42 0 komentara
Shutterstock

Brokula s pilećim mesom, ručak koji se brzo priprema.

Sastojci:

– 2 pileća filea

– 1 žlica meda

– sol, papar

– 1/2 limuna

– 3 žlice maslinovog ulja

– 1 češanj češnjaka

– 300 g cvjetova brokule

– malo čilija

– 1 žlica preprženog sezama

Priprema:

Piletinu narežite na kockice i stavite u posudu.

Dodajte med, posolite, popaprite, polijte limunovim sokom i dodajte jednu žlicu maslinova ulja.

Promiješajte i ostavite da se marinira 10 do 20 minuta.

Brokulu stavite u posoljenu ključalu vodu i kratko kuhajte da ostane hrskav, a zatim ocijedite.

Ohladite ga pod mlazom hladne vode da sačuvate zelenu boju.

U većoj tavi dobro zagrijte dvije žlice maslinova ulja i stavite piletinu. Prepecite je do zlatne boje, povremeno miješajući.

Na kraju dodajte izgnječeni češnjak i brokulu i malo prodinstajte.

Jelo pospite čilijem, po želji

Zatim pospite sezamom i poslužite toplo.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!