Zapečena piletina sa sirom i povrćem.
Sastojci:
– 1 kg piletine
– 1 pakiranje povrća za juhu (2-3 mrkve, celer, peršin, pasternak)
– 2 češnja češnjaka
– 400 g šampinjona
– 2 dl bijelog vina
– 1/2 glavice crvenog luka i još dvije glavice luka za šampinjone
– 1 čaša -200 ml kiselog vrhnja
– 100-150 g sira
– sol, papar, list lovora
Priprema:
Piletinu staviti da se kuha s 2-3 mrkve, manjim korijenom celera, korijenom peršina i pasternaka.
Dodati pola glavice crvenog luka i češnjak uzduž narezan. Skuhati juhu.
Šampinjone narezati. Dvije glavice luka sitno narezati i izdinstati na ulju, posoliti pa dodati šampinjone i sve to fino upržiti, da ispari tekućina koju su pustili šampinjoni. Popapriti.
Pile iz juhe odvojiti od kostiju i usitniti na fine komade, ne skroz sitno.
Dodati vrhnje u upržene šampinjone i piletinu i sve pomiješati. Začiniti paprom, dodati vino, a zatim sol po ukusu i lovorov list.
Naribati sir i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva da se zapeče, da ispari vino i da se istopi sir. Dovoljno je oko 25 minuta.
Pospite sitno nasjeckanim peršinom ili celerovim listom i poslužiti uz salatu po izboru.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!