Recept: Piletina sa sirom i povrćem

Cooking 22. stu 202107:25 0 komentara
Shutterstock

Zapečena piletina sa sirom i povrćem.

Sastojci:

– 1 kg piletine

– 1 pakiranje povrća za juhu (2-3 mrkve, celer, peršin, pasternak)

– 2 češnja češnjaka

– 400 g šampinjona

– 2 dl bijelog vina

– 1/2 glavice crvenog luka i još dvije glavice luka za šampinjone

– 1 čaša -200 ml kiselog vrhnja

– 100-150 g sira

– sol, papar, list lovora

Priprema:

Piletinu staviti da se kuha s 2-3 mrkve, manjim korijenom celera, korijenom peršina i pasternaka.

Dodati pola glavice crvenog luka i češnjak uzduž narezan. Skuhati juhu.

Šampinjone narezati. Dvije glavice luka sitno narezati i izdinstati na ulju, posoliti pa dodati šampinjone i sve to fino upržiti, da ispari tekućina koju su pustili šampinjoni. Popapriti.

Pile iz juhe odvojiti od kostiju i usitniti na fine komade, ne skroz sitno.

Dodati vrhnje u upržene šampinjone i piletinu i sve pomiješati. Začiniti paprom, dodati vino, a zatim sol po ukusu i lovorov list.

Naribati sir i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva da se zapeče, da ispari vino i da se istopi sir. Dovoljno je oko 25 minuta.

Pospite sitno nasjeckanim peršinom ili celerovim listom i poslužiti uz salatu po izboru.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!