Oglas

Recept: Pire od graška

author
Coolinarika
07. srp. 2021. 08:27
Ručak
Shutterstock | Shutterstock

Pire od graška spremljen na ovaj način odlično se slaže sa dobro začinjenim mesom.

Oglas

Sastojci:

– 500 g smrznutog ili svježeg graška

– 1 žlica maslaca

– 3-4 režnja češnjaka

– sol po ukusu

Priprema:

Staviti grašak da se kuha u malo vode, a kada proključa dodati sol i jedan veći režanj češnjaka nasjeckan na par dijelova.

Kada se grašak skuha (oko 15-20 minuta), procijediti ga i ostaviti oko 150 ml vode u kojoj se kuhao da bi mogli da razrijedite pire.

U procijeđen grašak odmah dodajte 100 ml vode u kojoj se kuhao i štapnim mikserom ga usitnite, a po potrebi dodajte još vode.

Zagrijte maslac, dodajte sitno sjeckani češnjak i odmah za njim dodajte pire od graška, pa mešajte par minuta i dosolite po ukusu.

Količinu češnjaka prilagodite svom ukusu, ali što se on više osjeti - to je grašak ukusniji, pa ipak nemojte ni preterivati.

Dobar tek!




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama