Pire od graška spremljen na ovaj način odlično se slaže sa dobro začinjenim mesom.
Sastojci:
– 500 g smrznutog ili svježeg graška
– 1 žlica maslaca
– 3-4 režnja češnjaka
– sol po ukusu
Priprema:
Staviti grašak da se kuha u malo vode, a kada proključa dodati sol i jedan veći režanj češnjaka nasjeckan na par dijelova.
Kada se grašak skuha (oko 15-20 minuta), procijediti ga i ostaviti oko 150 ml vode u kojoj se kuhao da bi mogli da razrijedite pire.
U procijeđen grašak odmah dodajte 100 ml vode u kojoj se kuhao i štapnim mikserom ga usitnite, a po potrebi dodajte još vode.
Zagrijte maslac, dodajte sitno sjeckani češnjak i odmah za njim dodajte pire od graška, pa mešajte par minuta i dosolite po ukusu.
Količinu češnjaka prilagodite svom ukusu, ali što se on više osjeti – to je grašak ukusniji, pa ipak nemojte ni preterivati.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!