Sočni desert od malina i badema.
Sastojci:
Tijesto:
– 280 g brašna
– 180 g maslaca
Punjenje:
– 500 g malina
– 60 g mljevenih badema
– 30 g gustina
– 150 g šećera
Priprema:
Promiješati brašno s hladnim maslacem narezanim na listiće da se dobije mrvičasta masa.
Dodavati postepeno sedam žlica hladne vode da se dobije kompaktno tijesto i staviti ga u hladnjak, zamotano u prozirnu foliju.
Maline pomiješati sa šećerom, bademima i gustinom tako da maline skroz budu pokrivene.
U podmazani kalup za tart razvaljati 3/4 tijesta i staviti maline.
Od ostataka tijesta napraviti trake za mrežu koja se stavi preko malina.
Peći 25 minuta na 220 stupnjeva, a onda smanjiti na 180 stupnjeva i peći još pola sata dok mreža dobije lijepu boju.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!