
Pita s dvije vrste sira i špinatom, odličnog okusa i kada se ohladi.
Sastojci:
– 600 g brašna
– 250 ml toplog mlijeka
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 1 svježi kvasac
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice šećera
Punjenje:
- 300 g blanširanog špinata
- 200 g izmrvljenog sira
- 2 jaja
- 150 g tvrdog dira
- 1 jaje i ulje za premazivanje
- sezam za posipanje
Priprema:
Umijesiti tijesto od nadignutog kvasca i ostalih namirnica. Ostaviti ga na toplom da nadođe.
Dignuto tijesto podijeliti na dva dijela i razviti ih tako da dobijete koru. Jedan dio treba biti malo veći od drugog. Veću koru prebaciti u posudu za pečenje.
Za punjenje pomiješati izmrvljeni sir, blanširani i narezani špinat i jaja.
Koru malo poprskati uljem i staviti pripremljeno punjenje, a preko naribati tvrdi sir.
Od drugog dijela tijesta napraviti manju koru koju treba zarezati na par mjesta i prepacititi u posudu za pečenje, preko punjenja.
Ostaviti pitu da se digne.
Dignutu pitu premazati umućenim jajetom i posuti sezamom, po želji.
Pitu peći na 200 stupnjeva 15 minuta i još 25 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare