Pljeskavice od povrća mogu biti jednako ukusne kao i one od mesa.
Sastojci:
– 300 g kuhanog graška
– 100 g kuhanog kukuruza
– 100 g ribanog tvrdog sira po želji (Parmigiano Reggiano, Grana Padano)
– 100 g prezli
– 1 crni luk
– 1 veliko jaje
– 2 žlice sjeckanog peršina
– sol, papar, ljuta paprika i drugi začini po želji
– 4 žlice ulja za prženje
Priprema:
U blender stavite grašak, kukuruz, luk narezan na četvrtine, peršin i jaje. Usitnite sastojke tako da dobijete jednoličnu smjesu.
Zatim smjesu stavite u posudu, pa posolite, popaprite i začinite sa drugim začinima po svom ukusu.
Dodajte ribani sir i dobro promiješajte. U smjesu dodati prezlu uz miješanje, sve dok ne osjetite da je smjesa kompaktna i da je možete oblikovati rukama.
Ruke malo navlažite vodom, pa oblikujte pljeskavice.
U dubljoj tavi zagrijte ulje, stavite pljeskavice i pržite sa svake strane po par minuta.
Pečene pljeskavice stavljati na tanjur obložen kuhinjskim papirom.
Poslužiti tople.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!