Posni kroasani, prazni ili punjeni, jednako su dobri.
Sastojci:
Tijesto:
– 500 g brašna
– 1,5 dl bijelog vina
– 1,5 dl vode
– 20 g kvasca
– 1 žličica šećera
– 3 žlice ulja
– 1 žličica soli
– 1/2 praška za pecivo
– posni margarin za premazivanje
Punjenje:
– po želji tunjevina, ajvar ili džem
Priprema:
Kvasac i šećer preliti sa 1/2 dl mlake vode i ostaviti da se digne.
Od brašna odvojiti dvije žlice i ostaviti da se premijesi tijesto.
Izmiješati brašno, sol i prašak za pecivo. Vino i 1 dl vode zagrijati da bude mlako.
U posudu u kojoj će se mijesiti staviti kvasac, dodati vino i vodu i izmiješati. Brašno dodavati postepeno i umijesiti glatko tijesto, koje ne treba stajati.
Radnu površinu posuti s malo brašna, premijesiti tijesto i podijeliti ga na osam loptica.
Svaku lopticu istanjiti u krug, premazati margarinom sobne temperature, osim zadnje i slagati jednu na drugu.
Premazano tijesto posuti brašnom i istanjiti u krug promjera oko 45 centimetara.
Izrezati na 16 jednakih dijelova, puniti ili ostaviti prazne, po želji, pa urolati.
Slagati u pleh obložen papirom za pečenje, pa ostaviti na toplom 40-50 minuta da narastu.
Istopiti malo margarina, pred pečenje premazati i posuti sjemenkama po želji.
Peći na 200 stupnjeva da fino porumene.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!