Oglas

Recept: Povrće i pršut u bešamel umaku

author
Coolinarika
19. sij. 2022. 08:33
brokula, ručak, zapečeno povrće
Shutterstock | Shutterstock

Povrće sa pršutom u bešamel umaku, ručak zapečen u pećnici.

Oglas

Sastojci:

– mješavina cvjetače, brokule i mrkve

– 50 g maslaca

- 50 g brašna

- 1/2 l mlijeka

- sol, papar

- narezani pršut

- tvrdi sir

- (gustin, muskatni oraščić)

Priprema:

Povrće kratko blanširati, pa staviti u vatrostalnu posudu.

Pripremiti bešamel: potrebna je jednaka količina maslaca i brašna, oko 50 grama. Kad se maslac otopi dodati brašno i zatim preliti s pola litra mlijeka.

(Možete, ako želite dodati gustin da se prije zgusne i naribani muskatni oraščić.)

Miješati umak neprestano do željene gustoće.

Nasjeckati pršut i rasporediti po povrću, a zatim preliti bešamel umakom.

Posoliti i popapriti, po želji.

Na kraju naribajte sir ili ga samo natrgajte na komade.

Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek!






N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.








N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.






N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama