
Poslastica s orasima koja se odlično slaže s kavom ili čajem.
Sastojci:
Tijesto:
– 500 g mekog brašna
- 1 jaje
- 25 g svježeg kvasca
- 1/2 dl ulja
- 2 žlice šećera
- 3 dl mlijeka
Nadjev:
- 200 g mljevenih oraha
- 12 žlica mlijeka
- 6 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- malo ruma
- 2 žlice krušnih mrvica
Preljev:
- 2-3 dl mlijeka
- 2 žlice šećera
- 1 žličica vanilin šećera
Priprema:
Prvo stavite svježi kvasac u šalicu i razmutite ga s malo toplog mlijeka.
Dodajte žlicu brašna, malo šećera i malo soli. Poklopite i pustite da kvasac naraste.
U 500 g mekog brašna, dodajte jaje, šećer, ulje, narasli kvasac i zamijesite tijesto, postupno dodajući mlijeko.
Pokrijte i ostavite na toplom da tijesto naraste.
Nadjev:
Zakuhajte mlijeko, šećer i vanilin šećer. Prelijte preko oraha i krušnih mrvica.
Sad dodajte i malo ruma. Dobro izmiješajte nadjev.
Tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika. Rasporedite nadjev po cijeloj površini tijesta.
Zarolajte tijesto i narežite ga na kolutove debljine jedan centimetar.
Slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite ih 15 do 20 minuta.
Preljev:
Zagrijte mlijeko, šećer i vanilin šećer.
Takvim preljevom prelijte svaki pužić, i to čim budu pečeni, jer vrući bolje upijaju preljev.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare