Recept: Rižoto s bundevom i sirom

Cooking 31. lis 202110:06 0 komentara
Pixabay

Kremasti rižoto s bundevom i dve vrste sira.

Sastojci:

– 300 g očišćene bundeve

– 2 šalice od 2 dl riže

– 1 luk

– 1 češanj češnjaka

– 1,5 dl bijelog vina

– 150 g mascarpone sira

– naribani parmezan

– povrtna juha, po potrebi

– sol, papar

– maslac

Priprema:

Očistite i ogulite bundevu, nasjeckajte na kockice i dinstajte s malo vode. Kada omekša izmiksajte štapnim mikserom. Na malo maslaca propržite luk, dodajte rižu, malo prodinstajte na suho uz stalno miješanje. Dodajte sjeckani češnjak da pusti miris, zalijte vinom, neka ispari.

Zatim dodajte malo juhe, oko 1 dl i stalno miješajte i dolijevajte juhu po potrebi. Nikada ruža ne bi trebala plivati u tekućini, ali ni biti na suhom.

Dodajte pire od bundeve, pa opet promiješajte.

Nakon 20 minuta, riža bi trebala biti al dente. Kada je gotova maknuti s vatre, dodati mascarpone i žlicu naribanog parmezana. Miješati da se sve sjedini, ali ne više kuhati.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!