Recept: Salata s piletinom, avokadom i breskvom

Cooking 20. lip 202113:48 0 komentara
salata, viljuška, avokadu, bosiljak, rajčica, feta sir
Shutterstock / ilustracija

Lagan i neobičan ljetnji ručak, gotov za svega pola sata.

Sastojci:

2 pileća filea (2×250 g)
sol
začin za piletinu
2 žlice ulja
1 avokado
2 rajčice
1 krastavac
1 ljubičasti luk
1 breskva
50 g listova mladog špinata
1 žličica sušenog bosiljka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 žlice limunovog soka
sol
papar

Način pripreme:

Pileće filee presijecite da dobijete odreske, posipajte začinom za piletinu (ili začinima po ukusu), pa ih ostavite da odstoje oko 30 minuta. U zagrijanoj nauljenoj tavi ispecite meso dok ne dobije zlatnu boju. Kad je pečeno, izrežite ga na trakice.

Potom isijecite rajčicu, avokado, krastavac i ljubičasti luk. U posudu stavite pripremljeno povrće, preko njega listove mladog špinata, pa na kolutove narezanu breskvu i piletinu. Dodajte bosiljak.

Preljev:

Maslinovom ulju dodajte limunov sok, sol i papar, promiješajte i prelijte preko salate.

Sve lagano promiješajte i poslužite.

Umjesto piletine možete upotrijebiti i feta sir.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!