Oglas

Recept: Špinat iz pećnice

author
Coolinarika
02. lip. 2022. 08:14
1654081343-shutterstock_395377282-750x500
Shutterstock | Shutterstock

Špinat s jajima preliven bešamelom.

Oglas

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 1 kg špinata

- 1 mladi luk

- 1 češanj češnjaka

- 2 jaja

- 50 g naribanog tvrdog sira

- sol, papar

Bešamel:

- 40 g maslaca

- 1 žlica brašna

- 250 ml mlijeka

- 50 g tvrdog sira

Priprema:

Špinat skuhajte u posoljenoj vodi, dobro ocijedite i sitno narežite.

Mladi luk i češnjak narežite, prepržite na ulju i pomiješajte sa špinatom.

Umutite jaja, pa ih dodajte mješavini špinata i luka. Posolite i popaprite i dobro promiješajte.

Špinat prebacite u manju vatrostalnu posudu i pospite ga ribanim sirom.

Napravite bešamel.

Zagrijte maslac, dodajte žlicu brašna, kratko prepržite i uz miješanje dodajte mlijeko.

Kuhajte dok se ne zgusne, pa umiješajte na kocke narezan ili nariban tvrdi sir.

Prelijte time špinat i zapecite u pećnici, oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama