Domaća štrudla koju ćete često praviti.
Sastojci:
Tijesto:
– 250 g brašna
– 150 ml mlake vode
– 40 ml ulja
– malo soli
Punjenje:
– 800 g jabuka
– 50 g istopljenog maslaca
– 100 g šećera
– 1 vanilin šećer
– cimet, po ukusu
– 2 žlice krušnih mrvica
– 1 žlica gustina
Priprema:
Prvo umijesiti tijesto: Sve sastojke sjediniti i dobro umijesiti da se dobije fino glatko tijesto koje se ne lijepi.
Podijeliti na dva dijela i oblikovati loptice. Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da miruje 30 minuta dok ne pripremite punjenje.
Jabuke oguliti i izrezati na kockice. Odmah im dodajte sve ostale sastojke i dobro izmiješajte.
Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Tijesto stavite na malo brašna i razvaljajte u što veći krug.
Poprskati malo istopljenim maslacem ili uljem i pustiti da tijesto stoji 10 minuta.
Razvaljati što više i staviti punjenje na jednu stranu i zarolati štrudlu.
Staviti na pleh i isto tako napraviti s drugim dijelom tijesta.
Peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta dok ne dobije finu zlatnosmeđu boju.
Služiti uz kuglu sladoleda ili po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!