Teleće odreske u umaku možete poslužiti s tjesteninom ili rižom, po želji.
Sastojci:
– 600 g telećih odrezaka od buta
– 1 žlica suhog biljnog začina
– 1 žličica slatke mljevene paprike
– 30 g brašna
– 1 žlica ajvara
– 3-4 žlice ulja
– 50 ml bijelog vina
– 1/2 žlice češnjaka u granulama
Priprema:
Teleće odreske istucite batom za meso, a brašno pomiješajte sa crvenom paprikom u prahu.
Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu mesa stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane po par minuta.
Pospite suhim biljnim začinom, zalijte vodom i dinstajte polupoklopljeno na umherenoj temperaturi oko 30 minuta. Po potrebi dolijevajte vodu.
Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode, pa sve zajedno prokuhajte.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!