Tortilja s pilećim nadjevom odlično se slaže s umakom od avokada.
Sastojci:
– 8 tortilja
– ulje za prženje
Nadjev:
– 1 l vode
– 500 g pilećeg filea
– 1 češanj češnjaka
– 5 zrna papra
– 70 g crvenog luka
– 2 žlice nasjeckanog peršina
– sol
– 3 žlice kiselog vrhnja
Umak od avokada:
– 2 avokada
– 1 žlica soka limete
– 1 žlica sitno nasjeckanog crvenog luka
– 1 ljuta papričica
– 250 g rajčice
– 1 žlica nasjeckanog peršina
– sol
Priprema:
U kipuću vodu stavite piletinu, češnjak izrezan na listiće i papar, pa kuhajte oko 20 minuta, dok meso ne omekša. Pustite da se ohladi, a zatim izrežite na kockice.
Nasjeckani crveni luk pomiješajte s peršinom, posolite i dodajte piletini. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Na svaku tortilju stavite po žlicu pripremljenog nadjeva, zamotajte i učvrstite čačkalicama.
U tavi na zagrijanom ulju prepecite tortilje do zlatnosmeđe boje. Odstranite čačkalicu i prerežite.
Umak pripremite tako što ćete oguliti avokado, odstraniti mu košticu, a meso izgnječiti vilicom.
Dodajte sok limete, nasjeckani luk, sitno nasjeckanu ljutu papričicu, oguljenu i na kockice narezanu rajčicu, peršin i sol, pa promiješajte.
Tople tortilje poslužite s umakom od avokada.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!