Lagane i jako ukusne američke palačinke.
Sastojci
Za četiri osobe:
- 2,5 šalice brašna (najbolje tip 400)
- 1/3 šalice šećera
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 2 šalice mlijeka
- 2 jaja
- 1/3 šalice ulja
- Ulje ili putar za podmazivanje tave
- Javorov sirup, med, krema, pekmez ili šećer u prahu
Priprema
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i prstohvat soli.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa žumanjke, mlijeko i ulje dodajte u prethodno promiješane suhe sastojke. Dobro umutiti.
Posebno čvrsto umutite bjelanjke i lagano umiješajte u smjesu.
U zagrijanu i podmazanu tavu uspite smjesu većom šefljom, tako da dobijete baš debelu palačinku i pecite. Okrenite palačinku kada se na gornjoj strani pojave mjehurići (ne mora po cijeloj palačinki, mogu se pojaviti samo i na rubovima).
Štednjak ne smije nikako biti na najjačoj vatri.
Šalica je mjera, a koliku šalicu ćete koristiti, to je na vama.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!