Recept za domaći kečap: Sprema se lako, a zdraviji je i jeftiniji od kupovnog

Cooking 18. ruj 202421:25 0 komentara
Unsplash/ilustracija

Zamislite svaki zalogaj hrskavog krumpirića, sočnog hamburgera ili pak sendviča prelivenog ovim domaćim umakom.

Portal krstarica navodi kako ćete zaboraviti kupovni kečap čim probate napraviti svoju verziju koristeći ovaj recept.

Sastojci

  • Pet kilograma svježih rajčica
  • Pola kilograma luka
  • Pola kilograma crvene paprike
  • Četiri češnja češnjaka
  • Pola litre jabučnog octa
  • Dvije šalice šećera
  • Jedna žličica svježe mljevenog papra
  • Dvije žlice morske soli

#related-news_0

Priprema

  • Rajčicu prvo ogulite i očistite, izvadite sjemenke i nasjeckajte je na veće komade. Zatim ogulite luk i papriku te ih također nasjeckajte.
  • Češnjak sitno nasjeckajte.
  • Pomiješajte sve sastojke u velikom loncu i kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavrije. Zatim smanjite vatru i kuhajte još desetak minuta, dok povrće ne omekša, uz povremeno miješanje.
  • Maknite s vatre i sve miješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Vratite lonac na vatru i uz stalno miješanje kuhajte na srednjoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne. Ovaj proces može trajati oko dva sata.
  • Kako bi provjerili da vam je kečap gotov, stavite žlicu smjese na tanjur. Ako se smjesa ne razlijeva, vaš kečap je spreman! Ulijte u sterilizirane staklenke.
  • Staklenke sterilizirajte kuhanjem u vodi desetak minuta. Ostavite da se ohladi i čuvajte na hladnom i suhom mjestu.

Uživajte u svakom zalogaju ovog domaćeg kečapa koji će svaki obrok učiniti nezaboravnim iskustvom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_1

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!