Recept za domaći kečap: Sprema se lako, a zdraviji je i jeftiniji od kupovnog

Zamislite svaki zalogaj hrskavog krumpirića, sočnog hamburgera ili pak sendviča prelivenog ovim domaćim umakom.
Sastojci
Priprema
- Rajčicu prvo ogulite i očistite, izvadite sjemenke i nasjeckajte je na veće komade. Zatim ogulite luk i papriku te ih također nasjeckajte.
- Češnjak sitno nasjeckajte.
- Pomiješajte sve sastojke u velikom loncu i kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavrije. Zatim smanjite vatru i kuhajte još desetak minuta, dok povrće ne omekša, uz povremeno miješanje.
- Maknite s vatre i sve miješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
- Vratite lonac na vatru i uz stalno miješanje kuhajte na srednjoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne. Ovaj proces može trajati oko dva sata.
- Kako bi provjerili da vam je kečap gotov, stavite žlicu smjese na tanjur. Ako se smjesa ne razlijeva, vaš kečap je spreman! Ulijte u sterilizirane staklenke.
- Staklenke sterilizirajte kuhanjem u vodi desetak minuta. Ostavite da se ohladi i čuvajte na hladnom i suhom mjestu.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare