Recept za pravu jesenju gustu juhu.
Sastojci:
(za 6 osoba)
– 1,5 l vode
– 400 g bundeve (narezane na kockice)
– 3 mrkve (narezane na kolutove)
– 2 crna luka
– sol i papar
– svježi krumpir
– 2-3 čehurice češnjaka
Priprema:
Bundevu, mrkvu, luk i krumpir stavite u lonac sa 1,5 litara vode i kuhajte 20 do 25 minuta.
Kada se povrće skuha, ocijediti nešto više od polovice vode u kojoj je ostalo kuhano povrće.
Uzmite ručni mikser i izmiksajte povrće u pire da dobijete gustu smjesu (ako nemate ručni mikser, iscijedite povrće i izmiksajte).
Vratite na štednjak, posolite i popaprite. Čim zakuha kuhajte još dvije minute pa sklonite sa štednjaka, dodajte sjeckani svježi peršin i češnjak, promiješajte i ostavite sa strane.
Po želji možete dodati kiselo vrhnje, krutone ili kockice sira.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.