Recept za proteinske palačinke inspirirane neodoljivim rolicama s cimetom

Cooking 24. ožu 202522:14 0 komentara
Pexels

Proteinske palačinke odličan su i ukusan doručak koje imaju okus baš kao i poznati zimski desert, ali dolaze u puno lakšem izdanju i krcate su proteinima.

Odlična je stvar što proteini u ovom slučaju ne dolaze iz proteinskog praha, već od bjelanjaka i grčkog jogurta, dva nemasna izvora proteina koji se mogu nabaviti u svakoj trgovini.

Recept je veoma jednostavan.

Sastojci

Za palačinke:

40 grama zobenog brašna (ili bilo kojeg drugog)

1 žlica javorovog sirupa (ili meda)

1 jaje

180 ml bjelanjaka

Nadjev od jogurta s cimetom:

80 grama grčkog jogurta

1 žličica granuliranog zaslađivača

1/3 žličice mljevenog cimeta

mlijeko po izboru

Cimet posip bez šećera:

1 žličica granuliranog zaslađivača (poput eritritola)

1/3 žličice mljevenog cimeta

Priprema

U zdjeli pomiješajte zobeno brašno, javorov sirup (ili med), jaje i snijeg od bjelanjaka. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok smjesa ne postane glatka i bez grudica.

Zagrijte tavu koja se ne lijepi s malo ulja ili maslaca na srednjoj vatri.

Zagrabite zaimaču tijesta za palačinke i prelijte preko tave kao što biste pripremali i obične palačinke.

Pecite na srednjoj vatri jednu do dvije minute i okrenite.

Pripremite nadjev od jogurta s cimetom, tako što ćete pomiješati grčki jogurt s granuliranim zaslađivačem i mljevenim cimetom. Svaku palačinku premažite nadjevom i zarolajte.

U maloj posudi pomiješajte zaslađivač i cimet. Pospite na vrh proteinskih palačinki i uživajte, prenosi Novi list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!