Oglas

Recept: Zapečena tjestenina s mesom i sirom

author
Coolinarika
02. velj. 2022. 08:14
tjestenina, bolonjez
Shutterstock | Shutterstock

Kremasta tjestenina sa mljevenim mesom i dvije vrste sira zapečena u pećnici.

Oglas

Sastojci:

Umak:

– 500 g mljevene junetine

- 800 g pelata

- 2 velike žlice koncentrata rajčice

- 2 mrkve

- 2 stabiljke celera

- 1 luk

- 1 lovorov list

- 1 dl bijelog vina

- 1 velika žlica šećera

- sol, papar

- masnoća za dinstanje

- povrtni temeljac ili kocka po potrebi

i još:

- 400 g tjestenine

- 150 g parmezana

- 300 g mozzarelle

Priprema:

Prvo napravite umak. Luk, mrkvu i celer očistite i nasjeckajte na sitno. U loncu na malo ulja dinstajte mljeveno meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju, oko 10 minuta.

Izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći izdinstajte luk dok ne omekša. Dodajte mrkvu i celer, pa dinstajte sve zajedno nekoliko minuta uz redovno miješanje.

Sve zalijte bijelim vinom i kuhajte dok ne ispari alkohol.

Dodajte pelat i koncentrat rajčice, pa dobro promiješajte. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i malo šećera.

Vratite u lonac mljeveno meso, smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se kuha oko sat vremena. Povremeno promešajte umak. Po potrebi i želji dodatno začinite.

Ukoliko je umak gust, dodajte malo povrtne juhe.

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, ocijedite ih i prebacite u posudu s umakom. Dobro promiješajte, pa dodajte naribani parmezan i opet promiješajte.

Prebacite sve u posudu za pečenje.

Mozzarellu narežite na kolutove, poredajte preko tjestenine i stavite u pećnicu  zagrijanu na 180 stupnjeva.

Pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi i zapeče.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama