Oglas

Recepti za tri slasna deserta bez šećera

author
N1 Hrvatska
28. ožu. 2022. 16:24
crumble, pita
Pixabay | Pixabay

Da, moguće je, slastice, ali bez šećera.

Oglas

U ova tri deserta možete uživati bez brige o dodanom šećeru.

"Red velvet" keksići


Sastojci:

- 128 grana bademovog maslaca ili onog od indijskog oraščića
- 3 žlice javorovog sirupa
- 72 grama bademovog brašna
- žlica kakaa u prahu
- 1/4 žličice soli
- 2 žlice praha crvene cikle
- pola žličice ekstrakta vanilije
- 1/3 šalice čokoladnih suza

Postupak:

Maslac pomiješajte s javorovim sirupom. U drugoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno, kakao, ciklin prah, sol, ekstrakt vanilije i čokoladne suze.

To sve sjedinite i napravite 12 loptica. Ako ne želite sve iskoristiti odmah, tijestomožete u dobro zatvorenoj posudi držati i do dva tjedan u hladnjaku.

Crumble od brusnica i naranča


Sastojci:

Za kremu od brusnica i naranča:

- 120 ml svježeg soka od naranče
- 340 g brusnica, svježij ili smrznutih
- 60 ml javorovog sirupa
- žličica ekstrakta vanilije

Za tijesto:

- žličica cimeta
- pola žličice praška za pecivo
- 59 g tapioka brašna
- 170 grama zobenih pahuljica
- 120 ml javorovog sirupa
- 198 g bademovog maslaca

Priprema:

Sve sastojke za kremu pomiješajte u srednjoj posudi te na jakoj vatri miješajte dok ne zakuha. Smanjite vatru i miješajte jop 3 do 4 minute kako vam smjesna ne bi zagorjela. Krema je gotova kada se zgusne i brusnice popucaju. Ostavite sa strane.

Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, u posudu za pečenje stavite papir za pečenje, a u velikoj zdjeli pomiještajre tapioka brašno, bademovo brašno, prašak za peciva, zobene i sol. Sve dobro sjedinite. U sve to dodajte javorov sirup dok ne dobijete patu.

Polovicu tog tijesta utisnite u kalup za pečenje kao bazu crumblea te dodajte pripremljenju kremu. Ostatak tijesta izmrvite po tome i pecite pola sata.

Čokoladni fondue bez šećera


Sastojci:

- Vrećica čokoladnih suza bez dodanog šećera ili onih s niskim udjelom šećera.
- 2/3 šalice slatkog vrhnja
- žlica ekstrakta vanilije
- namirnice koje želite umakati u čokoladu, samose pobrinite da su bez dodanog šećera, recimo voće

Postupak:

Ako ovo radite na štednjaku, Na pari zagrijte slatko vrhnje te ga maknite s vatre i dodajte ostale sastojke i pjenjačom sve sjedinite.

Čokoladu možete pripremiti i tako da slatko vrhnje i šokoladu zagrijete na srednjoj vatri, uz stalno miješanje. Maknite s vatre i dodajte ostale sastojke.

U ovu čokoladu umačite što god volite, ako želite da i dalje bude bez dodanog šećera pazite da odabete takve namirnice, piše Pink Villa.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama